Termék kategóriák
Termék kategóriák
Termékajánló
Facebook
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szavazás
Termék részletek


Billerbeck Fergie vadselyem paplan

Billerbeck Fergie vadselyem paplan
20 900 Ft

 

 

A Billerbeck Fergie termékcsalád természetes szál töltetű vadselyem paplanja.

 

 •  

  A tenyésztett selyemlepke hernyójának selymén kívül a textilipar egyes vadon élő lepkefajok hernyóinak gubószálait, az ún. vadselymet is felhasználja. Ez rendkívül tartós és rugalmas szál, bár jóval vastagabb, mint a selyemhernyóé. Puha, lágy fogású, télen meleggel, nyáron hűvös öleléssel kényeztet.

   

  A selyem a selyemlepke selyemgubójából készül. Már az ókori Kínában nagyon drágán vették a selyemszövetet és közismert tény, hogy csempészetéért halálbüntetés járt. Ez is tükrözi maga a selyem értékét.

  A selyem rugalmassága nagyon jó és nem gyűrődik, könnyen simul. Kiemelten fontos tulajdonsága, hogy bőrbarát és kellemes tapintása, finomsága, selymes fénye teszi különlegessé.

  Maga az anyag 1/3-áig tud telítődni vízzel anélkül, hogy nedves hatása lenne. A szövetben igen kevés légzárvány van, így hűsítő hatása igen kellemes. A meleg levegőt tárolja, amely a test és anyag között nem tud olyan gyorsan cserélődni. 

   

   

  Melegpont:    

   

  Huzat: 100% pamut szatén.

   

  Töltete: 100% vadselyem. (135x200 cm - 490 g; 200x220 cm - 800 g)


  A paplan 30 °C-on mosható.

   

  Vadselyem

  VadselyemA tenyésztett selyemlepke hernyójának selymén kívül a textilipar egyes vadon élő lepkefajok hernyóinak gubószálait, az ún. vadselymet is felhasználja. Ez általában durvább és sötétebb színű a tenyésztett selyemhernyó selyménél. Évezredek óta az egyik legnemesebb, legtartósabb természetes alapanyagunk, amely a legtöbb ember tudatában drága alapanyagként él és eggyé vált az abszolút luxus, valamint a leggyengédebb tapintás fogalmával. Mivel egy élő anyagról van szó, a selyem jól harmonizál az emberi szervezettel, az emberi bőrrel. Először is segít a hőháztartás megőrzésében: melegben hűt, hidegben fűt. A vízháztartás kiegyenlítésében is nagyon hasznos. A saját súlyának 300- szorosát képes vízből megkötni. A pamuttal töltött termékekkel ellentétben, amelyek magukban tartják, a vadselyem töltetű termékek elvezetik a nedvességet. Ez mindenféle nedvességgel kapcsolatos gondon segít, mint pl. a túlzott verejtékezés, éjszakai izzadás és a testen kialakuló pattanásokon is. A vadselyem töltetű termékek rugalmas, erősen nedvszívó, nedvesség elvezető, nagyon jól
  szellőző, antisztatikus paplanok, természetes, komfortos, kellemes alváskörülményeket biztosítanak. A selyem természeténél fogva hipoallergén, mentes a poratkáktól.
  Nyáron kifejezetten hűvös paplanok, köszönhetően a vadselyem előnyös fiziológiai tulajdonságainak.
  A selyemmel töltött paplanok hagyományos tisztítása napoztatással történik. Javallott a paplanokat havonta rendszeresen, de legfeljebb egy órán át, a direkt napfénytől védve, lehetőleg száraz időben szellőztetni. Ennek tisztító és tisztázó hatása van a selyemtöltetre, és átlagos körülmények között soha nem lesz szükség egyéb tisztításra. Amennyiben a paplan erőteljesen szennyeződne, úgy azt legfeljebb 30°C-os langyos vízben mossuk, hideg vízben többször öblítsük, és fektetve szárítsuk.

 • Gyártó
  Billerbeck
  Évszak szerint
  Nyári
 •  

  A szállítási idő előreláthatólag 1-2 hét.

Webáruház készítés